Image
Drupal Kennisdatabank

User experience (UX)

Image
Drupal Kennisdatabank

User Experience (UX) ofwel gebruikerservaring, is een term die ook gebruikt wordt bij de ontwikkeling van websites en webshops. Een goede User Experience is belangrijk voor een succesvolle website of webshop. Het geeft de gebruiker de mogelijkheid om op een eenvoudige en herkenbare manier doorheen je diensten of producten te navigeren.

Zachte kleuren, grotere lettertypes of aangename invulformulieren dragen bij aan de algemene gebruikerservaring van je website of webshop. Een goede User Experience zal vaak resulteren in een hogere conversie.

Er zijn ook enkele ongeschreven wetten die zeggen dat bijvoorbeeld een taalwissel steeds bovenaan rechts moet staan op je website. Het navigatiemenu van je website bevindt zich ook bovenaan je website en niet onderaan. Dit zijn voorbeelden van elementen die ervoor zorgen dat je een betere gebruikersevaring verkrijgt.

We kunnen concluderen dat een algemene gebruikerservaring zeer belangrijk is binnen de ontwikkeling van je website. Het geeft je bezoekers de mogelijkheid om snel informatie te vinden die ze zoeken. Het geeft je bezoekers vertrouwen en het zal zoals eerder vermeld vaker resulteren in conversies.