Jouw logo of huisstijl in Pantone of CMYK kleuren?

Bij de ontwikkeling van je logo of huisstijl is het belangrijk even stil te staan bij de meest gebruikte druktechnieken.

  • Quadri kleuren (CMYK)
  • Pantone kleuren

Alle gewone drukwerk wordt in de meeste gevallen met 4 kleuren gedrukt. Cyaan, Magento, Yellow en Key. Maar voor een huisstijl of logo wordt vaak gekozen om dit in Pantone kleuren te laten drukken

CMYK maakt gebruik van een drukraster om alle kleuren te kunnen vormen. Bij Pantone kleuren drukt men steeds in volle kleuren, dus geen raster. Dat is ook véél scherper en mooier.

Je logo of huisstijl in Pantone kleuren laten drukken is duurder, daarom dat het zeker niet slecht is om hier even bij stil te staan. Bij de opmaak wordt vaak al beslist om het logo al dan niet in Pantone kleuren te laten drukken, want niet alles is mogelijk met Pantone kleuren.

Maak vooraf een keuze tussen CMYK en Pantone

Bij het vormgeven van je logo of huisstijl kan je best vooraf bepalen welke druktechniek je wenst te gebruiken.

Pantone is duurder dan CMYK

Indien de kostprijs voor jou een belangrijke factor is, kan je best vooraf bepalen welke druktechniek je wenst te gebruiken.

Pantone druktechniek is mooier en scherper

Pantone kleuren worden zonder raster gedrukt, dat is véél mooier en scherper dan CMYK kleuren waarbij gebruik gemaakt wordt van een drukraster.