Kies ik een flyer, een folder of brochure?

Wat is er voor jou geschikt

Een flyer, een folder of toch een brochure?

Een flyer (ook leaflet genoemd) is een ongevouwen en bedrukt vel papier. Het papier is vaak een handzaam formaat, zodat het makkelijk kan uitgedeeld worden (A4 of kleiner). Een flyer kan aan één zijde of aan beide zijden bedrukt zijn.

Een folder is eigenlijk een gevouwen flyer. Een folder kan één of meerdere keren gevouwen worden en kan aan beide zijden bedrukt worden.

Een brochure ontstaat door meerdere bedrukte vellen papier samen te voegen door een bepaalde bindwijze zoals nieten. Een brochure bestaat dus uit méérdere pagina's (minimaal 8).

Flyers, folders of brochures zijn uitstekende marketingmiddelen

Een flyer is perfect geschikt om uit te delen. Een folder biedt jou de mogelijkheid om je producten en diensten beknopt weer te geven. Met een brochure kan je jouw diensten en producten uitgebreid weergeven.

De keuze is afhankelijk van jouw doelstellingen

Elk type heeft zijn specifieke eigenschappen. Jouw doelgroep en doelstellingen bepalen welk marketingmiddel voor jou het best geschikt is.

Budget is een belangrijke factor

Het spreekt voor zich dat een flyer meestal goedkoper is om op te maken dan een brochure. Afhankelijk van jouw doelstellingen kan een keuze gemaakt worden.