Kostprijs website

Wat is bepalend voor je budget?

Kostprijs website? Heel wat bedrijven vernieuwen hun website na een periode van 3 tot 5 jaar. De wereld verandert zeer snel als het gaat over webdesign en web ontwikkeling. Nieuwe technologieën en trends zorgen ervoor dat een website vaak na deze termijn aan vernieuwing toe is.

Er zijn heel wat factoren die mee de kostprijs van je website bepalen. Wil je een gewone website zoals er al 100 bestaan of wil je net die website met een speciaal ontwerp die wat meer opvalt, die wat meer cachet heeft. Welke functionaliteiten wil je? Basisfunctionaliteit of speciaal ontwikkelde modules voor jouw website?

Kostprijs website

De kostprijs website is een zeer belangrijke factor, maar voor een goede website voorziet u best voldoende budget. Daar komt immers veel bij kijken.

 • Welke functies moet jouw website hebben
 • Een basis design of toch eerder een uniek en op maat gemaakt ontwerp?
 • Is jouw website meertalig?
 • Zijn er speciale functies die ontwikkeld moeten worden?
 • Zorg jij zelf voor goede teksten of haal je een copywriter in dienst?
 • Heb je goed fotomateriaal?
 • Zit de structuur inhoudelijk goed in elkaar?
 • Is er nagedacht over marketing? Want een mooie website is geen garantie op succes.
 • Wat met zoekmachineoptimalisatie?

Allemaal factoren die belangrijk zijn bij het bepalen van je kostprijs website.

Kostprijs website:

 • Een eenvoudige website als start voor je onderneming kan al vanaf 1.250 €. Meestal een Wordpress website met een basis design. Niet meer, niet minder.
 • Heb jij wat meer budget of je wil het direct helemaal tot in de puntjes correct hebben, voorzie dan zeker een budget tussen 2.500 € en 5.000 €.
 • Een heel uitgebreide website met meertaligheid en op maat gemaakte modules vraagt vaak een hoger budget.

Er zijn dus héél veel verschillen op vlak van kostprijs website. Maak daarom voor jezelf de keuze wat voor jou belangrijk is.

Vergeet niet dat jouw collega's ook een website hebben. Denk eraan dat jouw website minstens even goed moet zijn of zelfs beter. Kostprijs website mag zeker niet de belangrijkste beslissingsfactor zijn.

Voorzie voldoende budget voor jouw website

Zorg ervoor dat je genoeg budget voorziet voor de ontwikkeling. Het is jouw visitekaartje. Het is via deze weg dat je jouw bezoeker kan overtuigen. Kostprijs website mag zeker geen doorslaggevende factor zijn in de keuze van je partner.

Design en functionaliteit bepalen de prijs

Hoe 'outstanding' moet het design van jouw website zijn? Basis of uniek? En welke functies heb je nodig? Op maat of standaard? Dit bepaalt mee de kostprijs website.

Offertes zijn niet te vergelijken

Let op met het vergelijken van offertes. Je weet immers nooit hoe goed het design zal zijn en het voorgestelde systeem. Volg vooral je gevoel en kijk niet enkel naar de prijs.

Wens jij meer informatie over de kostprijs voor het bouwen van je website? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

 

Extra informatie over de volgende terminologieën