Banner web

User Experience (UX)

User Experience: wat is het?

User Experience (UX) ofwel gebruikerservaring, is een term die ook gebruikt wordt bij de ontwikkeling van websites en webshops. Een goede User Experience is belangrijk voor een succesvolle website of webshop. Het geeft de gebruiker de mogelijkheid om op een eenvoudige en herkenbare manier doorheen je diensten of producten te navigeren.

Zachte kleuren, grotere lettertypes of aangename invulformulieren dragen bij aan de algemene gebruikerservaring van je website of webshop. Een goede User Experience zal vaak resulteren in een hogere conversie.

Er zijn ook enkele ongeschreven wetten die zeggen dat bijvoorbeeld een taalwissel steeds bovenaan rechts moet staan op je website. Het navigatiemenu van je website bevindt zich ook bovenaan je website en niet onderaan. Dit zijn voorbeelden van elementen die ervoor zorgen dat je een betere gebruikersevaring verkrijgt.

We kunnen concluderen dat een algemene gebruikerservaring zeer belangrijk is binnen de ontwikkeling van je website. Het geeft je bezoekers de mogelijkheid om snel informatie te vinden die ze zoeken. Het geeft je bezoekers vertrouwen en het zal zoals eerder vermeld vaker resulteren in conversies.

Extra informatie over de volgende terminologieën

Let's get in touch

Vertel ons over jouw project, we helpen je graag vooruit.

Maak een afspraak

Onze Technologie

Enkele projecten in de kijker

Lees meer over

SEO, SEA of SEM? Ken jij het verschil?

Wat is het verschil tussen SEO, SEA en SEM? Lees hoe ze met elkaar verbonden zijn.

Werkwijze: website bouwen

Werkwijze en stappenplan bij het bouwen van je website. Ontdek hoe wij je website opbouwen en afwerken.

Welk website CMS systeem moet ik kiezen?

Website CMS systeem. Hoe maak je de juiste keuze voor je website CMS systeem? Ontdek enkele praktische tips.

Website hoger plaatsen in Google?

Je website hoger plaatsen Google? Lees praktische tips om dit te realiseren.

WordPress website bouwen maken

WordPress website bouwen of maken voor je bedrijf? Lees meer over de voordelen.

Website laten maken

Een knappe website laten maken op een professionele manier is erg belangrijk. Welk budget moet ik hiervoor voorzien?

Klanten zeggen

 • Ik was blij verrast met de grondige aanpak en goede opvolging door Simply Fabulous. Bovendien ziet de website er niet alleen mooi uit, Simply Fabulous deed er ook werkelijk alles aan om het tot in de puntjes af te werken.

  Hosted Power
  Hosted Power Testimonial
 • Simply Fabulous heeft mijn website gebouwd zoals ik het in mijn gedachten had, met oog voor mijn realisaties, tekeningen en ontwerpen. Ik ben zeer tevreden over onze samenwerking.

  GreenArchitects
  GreenArchitects Testimonial
 • Simply Fabulous heeft uitstekend werk geleverd. We zijn zeer tevreden over het resultaat én over het werkingsproces. Hij betrok ons vanaf het begin bij de ontwerpen door regelmatig feedback te vragen of meerdere voorstellen aan te leveren. Alles werd ruim op tijd aangeleverd.

  De Watergroep
  De Watergroep testimonial
 • Dank voor je goede zorgen, onze mooie webshop en alle hulp die we gekregen hebben tijdens de ontwikkeling van de webshop maar ook en vooral wanneer de webwinkel online staat. De uitleg over het Magento CMS was duidelijk. Geen vraag was te veel om te beantwoorden.

  La Luna
  La Luna Testimonial