Banner web

Webshop betaalmethoden, welke kies ik?

Elektronische betalingen

Er zijn heel wat webshop betaalmethoden beschikbaar voor het afhandelen van elektronische betalingen via jouw webwinkel. Afhankelijk van je afzetmarkt zijn bepaalde betaalmethoden interessanter voor jou.

Indien je véél Nederlandse klanten hebt, kan het interessant zijn om iDeal te activeren. Verkoop je veel in Duitsland dan kan je bijvoorbeeld GiroPay installeren. Verkoop je voornamelijk in België dan zijn er heel wat banken die hun betaalmethode aanbieden. Zoals INGpay, KBConline, enz ...

Webshop betaalmethoden kiezen

Webshop betaalmethoden afhankelijk van het land

Elk land heeft specifieke betaalmethoden. Informeer je goed over de verschillende methoden die beschikbaar zijn en of ze voor jou interessant zijn.

Je hebt een speciaal rekeningnummer nodig

Om elektronische betalingen te ontvangen moet je in het bezit zijn van een speciaal rekeningnummer. Vraag ernaar bij de bank.

Betalingsprovider en veiligheid

Kies voor een betalingsprovider die je vertrouwt. Vandaag zijn er héél wat betalingsproviders beschikbaar in België. Vroeger was Ingenico (Ogone) de belangrijkste speler met betrekking tot het afhandelen van elektronische betalingen. Dat is vandaag veranderd. Met de opkomst van webshops zijn er inmiddels heel wat nieuwe betalingsproviders op de markt die webshop betaalmethoden aanbieden.

Tarieven

Het is zéér moeilijk om de verschillende betalingsproviders met elkaar te vergelijken. Elk hebben ze hun voor én nadelen. Sommige betalingsproviders van elektronische betalingen vragen een hogere éénmalige opstart kost. Andere betaalsystemen hanteren hogere percentages op de succesvolle verkoop van je product. Het is zeker aangeraden om de tarieven met elkaar te vergelijken.

Integratie je webshop CMS systeem

Wanneer je webshop betaalmethoden wil aanbieden op je webshop, is het aan te raden om na te gaan welke integraties jouw betalingsprovider kan aanbieden. Integraties zijn bestaande modules die men heeft ontwikkeld voor de meest populaire webshop CMS systemen zoals onderandere Magento enzovoorts. Magento is trouwens een uitstekend webshop CMS systeem.

Wanneer je kiest voor een minder populair webshop CMS systeem voor de integratie van je webshop betaalmethoden, hou dan rekening met een extra programmatie kost. De integratie met je webshop en je betalingsprovider bestaat in dat geval nog niet. Deze kost kan hoger oplopen dan men verwacht.

Starten met je eigen webshop?

Denk jij eraan een eigen webshop op te starten? Aarzel dan niet om ons te contacteren met je vragen of plannen.

Extra informatie over de volgende terminologieën

Let's get in touch

Vertel ons over jouw project, we helpen je graag vooruit.

Maak een afspraak

Onze Technologie

Enkele projecten in de kijker

Lees meer over

Webshop laten maken

Lees tips en advies die je helpen bij je webshop laten maken. Wat mag je niet over het hoofd zien? Simply Fabulous helpt je graag. Vrijblijvend offerte.

Webshop CMS systeem kiezen

Het juiste webshop CMS systeem? Ontdek waarom dit zeer belangrijk is.

Webshop betaalmethoden, welke kies ik?

Welke webshop betaalmethoden zijn belangrijk voor je webshop? Welke betalingsprovider kies ik?

Webshop verzendmethoden en waarop letten?

Welke webshop verzendmethoden bestaan er en welke moet ik kiezen.

Kan ik zelf mijn webshop beheren

Kan ik mijn webshop zelf beheren en onderhouden? Ja dat is mogelijk met het CMS systeem.

Kwaliteitslabels voor je webshop

Kwaliteitslabel webshop? Waarom is dit interessant?

Wat kost een webshop laten maken

Kostprijs webshop? Lees meer over wat prijsbepalend is.

Klanten zeggen

 • Ik was blij verrast met de grondige aanpak en goede opvolging door Simply Fabulous. Bovendien ziet de website er niet alleen mooi uit, Simply Fabulous deed er ook werkelijk alles aan om het tot in de puntjes af te werken.

  Hosted Power
  Hosted Power Testimonial
 • Simply Fabulous heeft mijn website gebouwd zoals ik het in mijn gedachten had, met oog voor mijn realisaties, tekeningen en ontwerpen. Ik ben zeer tevreden over onze samenwerking.

  GreenArchitects
  GreenArchitects Testimonial
 • Simply Fabulous heeft uitstekend werk geleverd. We zijn zeer tevreden over het resultaat én over het werkingsproces. Hij betrok ons vanaf het begin bij de ontwerpen door regelmatig feedback te vragen of meerdere voorstellen aan te leveren. Alles werd ruim op tijd aangeleverd.

  De Watergroep
  De Watergroep testimonial
 • Dank voor je goede zorgen, onze mooie webshop en alle hulp die we gekregen hebben tijdens de ontwikkeling van de webshop maar ook en vooral wanneer de webwinkel online staat. De uitleg over het Magento CMS was duidelijk. Geen vraag was te veel om te beantwoorden.

  La Luna
  La Luna Testimonial