Webshop betaalmethoden, welke kies ik?

Elektronische betalingen

Er zijn heel wat webshop betaalmethoden beschikbaar voor het afhandelen van elektronische betalingen via jouw webwinkel. Afhankelijk van je afzetmarkt zijn bepaalde betaalmethoden interessanter voor jou.

Indien je véél Nederlandse klanten hebt, kan het interessant zijn om iDeal te activeren. Verkoop je veel in Duitsland dan kan je bijvoorbeeld GiroPay installeren. Verkoop je voornamelijk in België dan zijn er heel wat banken die hun betaalmethode aanbieden. Zoals INGpay, KBConline, enz ...

Webshop betaalmethoden kiezen

Webshop betaalmethoden afhankelijk van het land

Elk land heeft specifieke betaalmethoden. Informeer je goed over de verschillende methoden die beschikbaar zijn en of ze voor jou interessant zijn.

Je hebt een speciaal rekeningnummer nodig

Om elektronische betalingen te ontvangen moet je in het bezit zijn van een speciaal rekeningnummer. Vraag ernaar bij de bank.

Betalingsprovider en veiligheid

Kies voor een betalingsprovider die je vertrouwt. Vandaag zijn er héél wat betalingsproviders beschikbaar in België. Vroeger was Ingenico (Ogone) de belangrijkste speler met betrekking tot het afhandelen van elektronische betalingen. Dat is vandaag veranderd. Met de opkomst van webshops zijn er inmiddels heel wat nieuwe betalingsproviders op de markt die webshop betaalmethoden aanbieden.

Tarieven

Het is zéér moeilijk om de verschillende betalingsproviders met elkaar te vergelijken. Elk hebben ze hun voor én nadelen. Sommige betalingsproviders van elektronische betalingen vragen een hogere éénmalige opstart kost. Andere betaalsystemen hanteren hogere percentages op de succesvolle verkoop van je product. Het is zeker aangeraden om de tarieven met elkaar te vergelijken.

Integratie je webshop CMS systeem

Wanneer je webshop betaalmethoden wil aanbieden op je webshop, is het aan te raden om na te gaan welke integraties jouw betalingsprovider kan aanbieden. Integraties zijn bestaande modules die men heeft ontwikkeld voor de meest populaire webshop CMS systemen zoals onderandere Magento enzovoorts. Magento is trouwens een uitstekend webshop CMS systeem.

Wanneer je kiest voor een minder populair webshop CMS systeem voor de integratie van je webshop betaalmethoden, hou dan rekening met een extra programmatie kost. De integratie met je webshop en je betalingsprovider bestaat in dat geval nog niet. Deze kost kan hoger oplopen dan men verwacht.

Starten met je eigen webshop?

Denk jij eraan een eigen webshop op te starten? Aarzel dan niet om ons te contacteren met je vragen of plannen.

Extra informatie over de volgende terminologieën