Webshop verzendmethoden en waarop letten?

Elke sector heeft een specifieke verzendfirma

Keuze webshop verzendmethoden

Webshop verzendmethoden: elk verzendbedrijf heeft zijn specialiteit. Sommige firma's zijn goed in het verzenden van kleine maar dure producten.

Andere bedrijven zijn gespecialiseerd in het verzenden van grote pakketten. Vraag hoe snel jouw producten bij de eindklant geleverd kunnen worden en welke garanties hieraan verbonden zijn.

Zijn jouw producten voldoende verzekerd wanneer een pakketje beschadigd is of verloren geraakt is. Hoe makkelijk is het voor jouw klanten om het pakketje terug te sturen wanneer het niet goed is?

Enkele bedrijven:

  • bPost
  • postNL
  • DHL
  • UPS

Webshop verzendmethoden kiezen

Verzendfirma afhankelijk van jouw producten

De keuze van de juiste verzendfirma voor je webshop verzendmethoden is afhankelijk van jouw producten. 

Op basis van het gewicht of het aantal pakketten of beiden

Bekijk welke firma de soepelste voorwaarden biedt voor je webshop verzendmethoden. Verzending per gewicht geeft in de meeste situaties een goed resultaat. Echter is er geen 100% waterdichte oplossing voor het verzenden van je pakketten. Hou rekening met gemiddelden en bekijk de verzendingskost niet per product.

Zijn jouw producten voldoende verzekerd

Ga steeds na of al jouw producten voldoende verzekerd zijn tegen schade of verlies. Dit kan heel wat problemen vermijden.

Integratie webshop verzendmethoden webshop

Wat met de integratie van het verzendbedrijf en jouw webwinkel? Wanneer je kiest voor bepaalde webshop verzendmethoden kan het interessant zijn om na te gaan welke verzendmodules je webshop CMS systeem beschikbaar heeft. Dit bespaart je een extra kost voor programmatie wanneer je webshop CMS systeem je webshop verzendmethoden niet ondersteunt.

Integraties zorgen er ook voor dat je de verzendingen makkelijker kan beheren en verwerken. Gegevens van klanten worden bijvoorbeeld automatisch doorgestuurd naar het verzendplatform van je verzendfirma. Zo hoef je gegevens niet manueel in te geven. Verzendlabels en retourlabels kunnen via de webshop gegenereerd en geprint worden.

Ook een webshop starten?

Wij helpen je graag vooruit met je webwinkel. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer info.

Extra informatie over de volgende terminologieën