Banner web

Webshop verzendmethoden en waarop letten?

Elke sector heeft een specifieke verzendfirma

Keuze webshop verzendmethoden

Webshop verzendmethoden: elk verzendbedrijf heeft zijn specialiteit. Sommige firma's zijn goed in het verzenden van kleine maar dure producten.

Andere bedrijven zijn gespecialiseerd in het verzenden van grote pakketten. Vraag hoe snel jouw producten bij de eindklant geleverd kunnen worden en welke garanties hieraan verbonden zijn.

Zijn jouw producten voldoende verzekerd wanneer een pakketje beschadigd is of verloren geraakt is. Hoe makkelijk is het voor jouw klanten om het pakketje terug te sturen wanneer het niet goed is?

Enkele bedrijven:

 • bPost
 • postNL
 • DHL
 • UPS

Webshop verzendmethoden kiezen

Verzendfirma afhankelijk van jouw producten

De keuze van de juiste verzendfirma voor je webshop verzendmethoden is afhankelijk van jouw producten. 

Op basis van het gewicht of het aantal pakketten of beiden

Bekijk welke firma de soepelste voorwaarden biedt voor je webshop verzendmethoden. Verzending per gewicht geeft in de meeste situaties een goed resultaat. Echter is er geen 100% waterdichte oplossing voor het verzenden van je pakketten. Hou rekening met gemiddelden en bekijk de verzendingskost niet per product.

Zijn jouw producten voldoende verzekerd

Ga steeds na of al jouw producten voldoende verzekerd zijn tegen schade of verlies. Dit kan heel wat problemen vermijden.

Integratie webshop verzendmethoden webshop

Wat met de integratie van het verzendbedrijf en jouw webwinkel? Wanneer je kiest voor bepaalde webshop verzendmethoden kan het interessant zijn om na te gaan welke verzendmodules je webshop CMS systeem beschikbaar heeft. Dit bespaart je een extra kost voor programmatie wanneer je webshop CMS systeem je webshop verzendmethoden niet ondersteunt.

Integraties zorgen er ook voor dat je de verzendingen makkelijker kan beheren en verwerken. Gegevens van klanten worden bijvoorbeeld automatisch doorgestuurd naar het verzendplatform van je verzendfirma. Zo hoef je gegevens niet manueel in te geven. Verzendlabels en retourlabels kunnen via de webshop gegenereerd en geprint worden.

Ook een webshop starten?

Wij helpen je graag vooruit met je webwinkel. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer info.

Extra informatie over de volgende terminologieën

Let's get in touch

Vertel ons over jouw project, we helpen je graag vooruit.

Maak een afspraak

Onze Technologie

Enkele projecten in de kijker

Lees meer over

Webshop laten maken

Lees tips en advies die je helpen bij je webshop laten maken. Wat mag je niet over het hoofd zien? Simply Fabulous helpt je graag. Vrijblijvend offerte.

Webshop CMS systeem kiezen

Het juiste webshop CMS systeem? Ontdek waarom dit zeer belangrijk is.

Webshop betaalmethoden, welke kies ik?

Welke webshop betaalmethoden zijn belangrijk voor je webshop? Welke betalingsprovider kies ik?

Webshop verzendmethoden en waarop letten?

Welke webshop verzendmethoden bestaan er en welke moet ik kiezen.

Kan ik zelf mijn webshop beheren

Kan ik mijn webshop zelf beheren en onderhouden? Ja dat is mogelijk met het CMS systeem.

Kwaliteitslabels voor je webshop

Kwaliteitslabel webshop? Waarom is dit interessant?

Wat kost een webshop laten maken

Kostprijs webshop? Lees meer over wat prijsbepalend is.

Klanten zeggen

 • Ik was blij verrast met de grondige aanpak en goede opvolging door Simply Fabulous. Bovendien ziet de website er niet alleen mooi uit, Simply Fabulous deed er ook werkelijk alles aan om het tot in de puntjes af te werken.

  Hosted Power
  Hosted Power Testimonial
 • Simply Fabulous heeft mijn website gebouwd zoals ik het in mijn gedachten had, met oog voor mijn realisaties, tekeningen en ontwerpen. Ik ben zeer tevreden over onze samenwerking.

  GreenArchitects
  GreenArchitects Testimonial
 • Simply Fabulous heeft uitstekend werk geleverd. We zijn zeer tevreden over het resultaat én over het werkingsproces. Hij betrok ons vanaf het begin bij de ontwerpen door regelmatig feedback te vragen of meerdere voorstellen aan te leveren. Alles werd ruim op tijd aangeleverd.

  De Watergroep
  De Watergroep testimonial
 • Dank voor je goede zorgen, onze mooie webshop en alle hulp die we gekregen hebben tijdens de ontwikkeling van de webshop maar ook en vooral wanneer de webwinkel online staat. De uitleg over het Magento CMS was duidelijk. Geen vraag was te veel om te beantwoorden.

  La Luna
  La Luna Testimonial