Website hoger plaatsen in Google?

Genereer gratis organische bezoekers

Je website hoger plaatsen in Google

Je website hoger plaatsen in Google. Er is de laatste jaren héél veel gezegd over zoekmachineoptimalisatie en SEO. Iedereen weet ondertussen wel hoe belangrijk het is om bovenaan te staan met je website. Je website hoger ranken in Google, daarvoor zijn er verschillende manieren.

Website hoger plaatsen in Google

Maar je website hoger positioneren in Google kan maar op één manier. Een duurzame manier. Lees verder hoe.

Dit kan op een natuurlijke manier maar ook op een geforceerde manier wat wij sterk afraden. Er zijn wellicht SEO specialisten genoeg en die kunnen je website hoger plaatsen in Google door gebruik te maken van allerlei trucjes zoals Keword Spamming enzovoorts. Of door het automatisch genereren van waardeloze backlinks om zo je website hoger plaatsen in Google. 

Dit effect is helaas van korte duur en kan zelf schade aanrichten aangezien je de regels die Google gebruikt, misbruikt - je krijgt hiervoor strafpunten, zogenaamde 'penalties' die ervoor zorgen dat je website en pagina's een lagere score krijgen in de SERP's

Om je website hoger te plaatsen in Google te laten scoren met je website is het in eerste instantie belangrijk om kwaliteitsvolle inhoud te schrijven. Inhoud die interessant is voor jouw bezoeker binnen jouw segment.

Zoekmachines gaan opzoek naar inhoud op basis van het zoekwoord dat jij hebt ingegeven in de zoekbalk. Een zoekmachine zal bij gevolg steeds opzoek gaan naar de meest recente inhoud die het méést relevant is aan jouw zoekterm. Hou daar steeds rekening mee.

Schrijf dus regelmatig nieuwe inhoud of actualiseer jouw bestaande inhoud om je website te ranken in Google te krijgen. Dit doe je best zo vaak als mogelijk maar toch beste elke drie maand. Content die niet wijzigt wordt aanzien als verouderd en zal bij gevolg steeds verder wegzakken in de resultaten.

Tip: schrijf nieuwe inhoud of actualiseer bestaande

Schrijf op regelmatige basis nieuwe inhoud of actualiseer jouw bestaande teksten. Doe dit zeker per 3 maand. Maak zo van je website een platform met rijke inhoud met een meerwaarde voor je bezoekers. Door artikels over je sector te schrijven blijf je zelf ook geïnformeerd, dat is dus een win win. Je website hoger te laten scoren in Google. Een informatief platform én gratis organische bezoekers naar je website.

Tip: relevantie en nuttige inhoud

Zorg ervoor dat jouw teksten relevant zijn aan het onderwerp waarover je schrijft. Beperk je steeds tot één a twee zoekwoorden. Schrijf info die nuttig is voor jouw bezoeker.

Wil jij meer weten over zoekwoord analyse en hoe je deze kan toepassen voor jouw website? Lees dan meer over het artikel zoekwoordonderzoek voor beginners.

Of laat je helpen door een SEO specialist

We zijn ervan overtuigd dat je als ondernemer heel wat zelf kan doen om je website bovenaan in Google te laten scoren op een organische manier. Maar ben je zelf niet erg vertrouwd met het schrijven van vlotte teksten die bovendien geoptimaliseerd worden voor zoekresultaten. Laat je bijstaan door een expert.

Heb jij nog bijkomende vragen over je website of wens je een nieuwe website te laten maken, aarzel niet om ons te contacteren.

Extra informatie over de volgende terminologieën