Banner web

Welk website CMS systeem moet ik kiezen?

Kies op basis van je behoeften

Een website CMS systeem kiezen? Het is best wel lastig om een keuze te maken tussen alle website CMS systemen die er online te vinden zijn. Er zijn de populaire CMS systemen die open-source zijn en er zijn bedrijven die werken met hun eigen op maat gemaakt CMS.

Hoe maak je nu de juiste keuze?

Elk website CMS heeft zijn specifieke sterke en zwakke punten. Lijst vooral bij jezelf op wat er voor jou belangrijk is. Wat moet jouw website kunnen en wat verwacht je van het website CMS systeem. Kies een website CMS systeem met voldoende mogelijkheden op de langere termijn. Een onderneming is immers steeds in beweging.

Kies het juiste website CMS systeem

 

Enkele criteria om je keuze te maken kunnen zijn:

Voor mij is het belangrijk om een eenvoudig systeem te hebben want ik ben niet zo sterk met computers. Het is belangrijk om héél véél inhoud toe te voegen en dit op een complexe manier met veel verschillende manieren om data weer te geven. Of het is belangrijk om een systeem te hebben volledig op maat omdat jouw project zo specifiek is. Ben je een startup en is de prijs in de beginfase doorslaggevend, kies dan voor een systeem met vele voorgeprogrammeerde modules.

Maak dus eerst zelf een lijstje en ga dan pas aankloppen bij je websitebouwer om zo de juiste CMS keuze te maken afgestemd op je behoeften en wensen.

Wanneer je keuze gevallen is op een bepaald website CMS systeem. Ga dan zeker eens naar de website van het CMS systeem. Lees wat hun sterke punten zijn en bekijk of deze overeenstemmen met wat jij in gedachten hebt.

Drie CMS systemen die wij gebruiken:

Drupal (websites, open source)
Magento (e-commerce, webshop, open source)
WordPress (websites, e-commerce, open source) maar eerder geschikt voor kleinere websites.

Meer informatie nodig over het te gebruiken website CMS systeem?

Heb jij toch nog vragen of ben je niet zeker of je de juiste keuze zal maken? Aarzal dan zeker niet om ons te contacteren. Zo kunnen we samen overlopen welk website CMS systeem voor jou interessant is.

Extra informatie over de volgende terminologieën

Let's get in touch

Vertel ons over jouw project, we helpen je graag vooruit.

Maak een afspraak

Onze Technologie

Enkele projecten in de kijker

Lees meer over

SEO, SEA of SEM? Ken jij het verschil?

Wat is het verschil tussen SEO, SEA en SEM? Lees hoe ze met elkaar verbonden zijn.

Werkwijze: website bouwen

Werkwijze en stappenplan bij het bouwen van je website. Ontdek hoe wij je website opbouwen en afwerken.

Welk website CMS systeem moet ik kiezen?

Website CMS systeem. Hoe maak je de juiste keuze voor je website CMS systeem? Ontdek enkele praktische tips.

Website hoger plaatsen in Google?

Je website hoger plaatsen Google? Lees praktische tips om dit te realiseren.

WordPress website bouwen maken

WordPress website bouwen of maken voor je bedrijf? Lees meer over de voordelen.

Website laten maken

Een knappe website laten maken op een professionele manier is erg belangrijk. Welk budget moet ik hiervoor voorzien?

Klanten zeggen

 • Ik was blij verrast met de grondige aanpak en goede opvolging door Simply Fabulous. Bovendien ziet de website er niet alleen mooi uit, Simply Fabulous deed er ook werkelijk alles aan om het tot in de puntjes af te werken.

  Hosted Power
  Hosted Power Testimonial
 • Simply Fabulous heeft mijn website gebouwd zoals ik het in mijn gedachten had, met oog voor mijn realisaties, tekeningen en ontwerpen. Ik ben zeer tevreden over onze samenwerking.

  GreenArchitects
  GreenArchitects Testimonial
 • Simply Fabulous heeft uitstekend werk geleverd. We zijn zeer tevreden over het resultaat én over het werkingsproces. Hij betrok ons vanaf het begin bij de ontwerpen door regelmatig feedback te vragen of meerdere voorstellen aan te leveren. Alles werd ruim op tijd aangeleverd.

  De Watergroep
  De Watergroep testimonial
 • Dank voor je goede zorgen, onze mooie webshop en alle hulp die we gekregen hebben tijdens de ontwikkeling van de webshop maar ook en vooral wanneer de webwinkel online staat. De uitleg over het Magento CMS was duidelijk. Geen vraag was te veel om te beantwoorden.

  La Luna
  La Luna Testimonial