Welk website CMS systeem moet ik kiezen?

Kies op basis van je behoeften

Een website CMS systeem kiezen? Het is best wel lastig om een keuze te maken tussen alle website CMS systemen die er online te vinden zijn. Er zijn de populaire CMS systemen die open-source zijn en er zijn bedrijven die werken met hun eigen op maat gemaakt CMS.

Hoe maak je nu de juiste keuze?

Elk website CMS heeft zijn specifieke sterke en zwakke punten. Lijst vooral bij jezelf op wat er voor jou belangrijk is. Wat moet jouw website kunnen en wat verwacht je van het website CMS systeem. Kies een website CMS systeem met voldoende mogelijkheden op de langere termijn. Een onderneming is immers steeds in beweging.

Kies het juiste website CMS systeem

 

Enkele criteria om je keuze te maken kunnen zijn:

Voor mij is het belangrijk om een eenvoudig systeem te hebben want ik ben niet zo sterk met computers. Het is belangrijk om héél véél inhoud toe te voegen en dit op een complexe manier met veel verschillende manieren om data weer te geven. Of het is belangrijk om een systeem te hebben volledig op maat omdat jouw project zo specifiek is. Ben je een startup en is de prijs in de beginfase doorslaggevend, kies dan voor een systeem met vele voorgeprogrammeerde modules.

Maak dus eerst zelf een lijstje en ga dan pas aankloppen bij je websitebouwer om zo de juiste CMS keuze te maken afgestemd op je behoeften en wensen.

Wanneer je keuze gevallen is op een bepaald website CMS systeem. Ga dan zeker eens naar de website van het CMS systeem. Lees wat hun sterke punten zijn en bekijk of deze overeenstemmen met wat jij in gedachten hebt.

Drie CMS systemen die wij gebruiken:

Drupal (websites, open source)
Magento (e-commerce, webshop, open source)
WordPress (websites, e-commerce, open source) maar eerder geschikt voor kleinere websites.

Meer informatie nodig over het te gebruiken website CMS systeem?

Heb jij toch nog vragen of ben je niet zeker of je de juiste keuze zal maken? Aarzal dan zeker niet om ons te contacteren. Zo kunnen we samen overlopen welk website CMS systeem voor jou interessant is.

Extra informatie over de volgende terminologieën