Banner web

Werkwijze: website bouwen

Wat is het stappenplan voor het bouwen van je website

Onze werkwijze voor het bouwen van je website

Bij het bouwen van je website zijn er een aantal heel belangrijke stappen die we moeten respecteren. Een duidelijke werkwijze is dan ook nodig voor het slagen van je website. 

Of lees meer tips en advies over een website laten maken voor je onderneming.

Stap 1: het raamwerk

Om onze werkwijze te starten gaan we samen met jou de benodigde functies overlopen. Vertel ons wat er voor jou belangrijk is en eventueel de zaken die je in het verleden niet goed vond aan je vorige website. Samen met jou stellen we in deze eerste stap een raamwerk op waarbij we alle elementen die aanwezig moeten zijn schematisch opdelen en vastleggen op papier. 

Werkwijze: raamwerk bouwen website

In deze fase is het heel makkelijk om de elementen te herschikken. Om de GUI en de UX verder te optimaliseren om zo tot een maximaal gebruikersgemak te komen. We hanteren deze werkwijze voor het bouwen van je website omdat gebruikersgemak zeer belangrijk is om later meer conversies te genereren.

Stap 2: graphical user interface (GUI)

Wanneer we het raamwerk volledig hebben uitgewerkt kunnen we overgaan naar de volgende stap bij onze werkwijze. Het grafisch design. In deze fase trachten we op basis van de corporate identity (blauwdruk) het raamwerk om te zetten naar een aantrekkelijk geheel. We houden in deze fase al rekening met een 'responsive webdesign'. Ook met eventuele andere technische beperkingen. Binnen onze algemene werkwijze is dit een zéér belangrijke fase. Het grafisch design, ook wel de verpakking van je website zal je potentiële bezoekers overtuigen van jouw diensten of producten.

Werkwijze GUI bouwen website

Alle belangrijke pagina's en de algemene GUI zullen uitgewerkt worden in deze fase van onze werkwijze om te vermijden dat we later in stap 3 nog wijzigingen moeten aanbrengen die vaak veel tijd en extra budget vragen. Daarom is het belangrijk om tijdens deze fase alles vast te leggen met betrekking tot de verder ontwikkeling van website template.

Bijkomend aan deze werkwijze is dat wij na het afronden van stap 2 alle informatie opnieuw evalueren om zo in te schatten of er op basis van de eerste budgettering elementen zijn weggevallen of extra zijn bijgekomen.

Wanneer deze fase binnen onze werkwijze is afgerond zal jij een concreet beeld hebben van de look-n-feel van je website, je pagina's, de GUI en UX.

Na deze fase is het niet gebruikelijk om tijdens onze werkwijze nog grote wijzigingen te laten uitvoeren, dit om extra kosten te vermijden en langere opleveringsdatums te vermijden.

Stap 3: Technische uitvoering

Stap 3 uit onze werkwijze gaat over de technische elementen. Dankzij de goede uitwerking van stap 1 en stap 2 hebben wij een duidelijk beeld over welke functies of modules er op maat geprogrammeerd moeten worden in PHP. 

Met deze fase zorgen we ervoor dat je website puur functioneel zal werken met alle modules die we nodig hebben, maar zonder aantrekkelijke template die we in stap 4 zullen uitvoeren.

In deze stap zullen wij de basis versie van jouw website opstarten in test fase. Op deze omgeving zullen wij de benodigde functies en modules installeren. De op maat gemaakte modules zullen eveneens in deze fase van de werkwijze geprogrammeerd worden.

Stap 4: HTML Template

De voorlaatste stap uit onze werkwijze omvat het omzetten van het grafisch design uit stap 2 naar een HTML template. Met deze fase zorgen we ervoor dat je website er mooi zal uitzien, net zoals we hebben ontworpen in fase 2. Het grote verschil me stap 2 (grafisch design) en de HTML template is dat je nu ook doorheen je website kan navigeren en nieuwe inhoud kan toevoegen

Werkwijze HTML template bouwen website

In deze fase van de werkwijze zullen we eveneens het 'responsive webdesign' activeren. 

Stap 5: Testen

Een belangrijke stap die onze werkwijze omvat, is het testen van je nieuwe website. We testen alle functies, modules en grafische elementen en dit steeds in de meest recente browsers. Je website wordt eveneens in deze fase van de werkwijze getest op smartphones en tablets om het 'responsive webdesign' te controleren.

Wanneer alle testen succesvol zijn uitgevoerd kunnen we overgaan naar de laatste fase in onze werkwijze.

Stap 6: Inhoud toevoegen en online plaatsen

Deze laatste stap sluit onze werkwijze af. Je hebt nu de mogelijkheid om je website aan te vullen met inhoud, foto's video's en andere inhoud. Je kan hiervoor gebruik maken van het CMS systeem. Wij gebruiken Drupal of WordPress maar soms ook  een CMS op maat. Wanneer jij klaar bent met het vervolledigen van je content, zullen wij je website definitief overplaatsen van een testomgeving naar een productieomgeving.

Zeer belangrijk te vermelden ...

Wanneer je al beschikte over een oude website (wat tegenwoordig meestal zo is) kan het zeer belangrijk zijn om te kijken naar wat er momenteel in de SERP's aanwezig is. Het is dan belangrijk om je oude pagina's om te leiden naar je nieuwe pagina's (301 redirect) op je nieuwe website. Met Drupal en WordPress is dit mogelijk via een module. Hierdoor behoud je je reputatie van de betreffende pagina's in de SERP's die jij hebt opgebouwd met je nieuwe website. Wanneer je dat niet doet, loop je het risico deze goede reputatie of score te verliezen in de zoekresultaten wat natuurlijk nefast is voor je SEO.

Werkwijze 301 redirect bouwen website

Ik hoop dat ik je met deze uitgebreide werkwijze inzicht heb kunnen geven bij het bouwen van je website. Vooral dat het belangrijk is om al bij fase 1 goed na te denken waar jij met je website heen wil. 

Ben jij ook opzoek naar een professionele website voor je onderneming? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren, ook indien je vragen hebt over onze werkwijze.

Extra informatie over de volgende terminologieën

Let's get in touch

Vertel ons over jouw project, we helpen je graag vooruit.

Maak een afspraak

Onze Technologie

Enkele projecten in de kijker

Lees meer over

SEO, SEA of SEM? Ken jij het verschil?

Wat is het verschil tussen SEO, SEA en SEM? Lees hoe ze met elkaar verbonden zijn.

Werkwijze: website bouwen

Werkwijze en stappenplan bij het bouwen van je website. Ontdek hoe wij je website opbouwen en afwerken.

Werkwijze: website bouwen

Werkwijze en stappenplan bij het bouwen van je website. Ontdek hoe wij je website opbouwen en afwerken.

Welk website CMS systeem moet ik kiezen?

Website CMS systeem. Hoe maak je de juiste keuze voor je website CMS systeem? Ontdek enkele praktische tips.

Website hoger plaatsen in Google?

Je website hoger plaatsen Google? Lees praktische tips om dit te realiseren.

WordPress website bouwen maken

WordPress website bouwen of maken voor je bedrijf? Lees meer over de voordelen.

Website laten maken

Een knappe website laten maken op een professionele manier is erg belangrijk. Welk budget moet ik hiervoor voorzien?

Klanten zeggen

 • Ik was blij verrast met de grondige aanpak en goede opvolging door Simply Fabulous. Bovendien ziet de website er niet alleen mooi uit, Simply Fabulous deed er ook werkelijk alles aan om het tot in de puntjes af te werken.

  Hosted Power
  Hosted Power Testimonial
 • Simply Fabulous heeft mijn website gebouwd zoals ik het in mijn gedachten had, met oog voor mijn realisaties, tekeningen en ontwerpen. Ik ben zeer tevreden over onze samenwerking.

  GreenArchitects
  GreenArchitects Testimonial
 • Simply Fabulous heeft uitstekend werk geleverd. We zijn zeer tevreden over het resultaat én over het werkingsproces. Hij betrok ons vanaf het begin bij de ontwerpen door regelmatig feedback te vragen of meerdere voorstellen aan te leveren. Alles werd ruim op tijd aangeleverd.

  De Watergroep
  De Watergroep testimonial
 • Dank voor je goede zorgen, onze mooie webshop en alle hulp die we gekregen hebben tijdens de ontwikkeling van de webshop maar ook en vooral wanneer de webwinkel online staat. De uitleg over het Magento CMS was duidelijk. Geen vraag was te veel om te beantwoorden.

  La Luna
  La Luna Testimonial