Image
Werkwijze bouwen website in Drupal.

Drupal 7 of 8 migratie in 5 stappen, start vandaag want de tijd dringt.

Migreer nu van Drupal 7 naar Drupal 9 voor verbeterde beveiliging, een betere gebruikerservaring en nieuwste technologieën. Ontdek de gevolgen van uitstel en neem contact op voor je migratie.
Image
Werkwijze bouwen website in Drupal.

Introductie

Ben je op zoek naar een manier om van Drupal 7 naar Drupal 9 te migreren? Drupal 7 heeft zijn end-of-life (EOL) bereikt en zal op 1 november 2023 niet langer worden ondersteund. Drupal 8 heeft ook zijn EOL bereikt, dus het is belangrijk om je website naar Drupal 9 te migreren. Maar hoe doe je dat precies?

Samenvatting

Een Drupal migratie kan overweldigend lijken, maar het proces is eigenlijk eenvoudiger dan het lijkt. In dit artikel geven we je 5 stappen om te helpen bij het migratieproces. Hier zijn ze:

 1. Voorbereiding: voer een grondige analyse uit van je huidige Drupal 7-installatie om vast te stellen welke modules en functionaliteiten je nodig hebt voor Drupal 9.
 2. Modules identificeren: identificeer welke modules nog steeds compatibel zijn met Drupal 9 en welke niet, en zoek naar alternatieve oplossingen voor de niet-compatibele modules.
 3. Content analyse: analyseer je inhoud en maak een plan voor hoe je deze naar Drupal 9 kunt migreren.
 4. Technische migratie: voer de technische migratie uit, inclusief de migratie van inhoud, configuraties en templates.
 5. Testen en lanceren: test de nieuwe Drupal 9-installatie grondig en lanceer deze als je tevreden bent met het resultaat.

Niet alle Drupal 7 modules zijn gemigreerd.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle Drupal 7-modules zijn gemigreerd naar Drupal 8 of 9. Sommige modules zijn verouderd of niet meer onderhouden en zijn daarom niet beschikbaar in nieuwere versies van Drupal.

Bij het migreren van Drupal 7 naar Drupal 9 moeten gebruikers overwegen welke modules ze gebruiken en of deze beschikbaar zijn in Drupal 9.

In sommige gevallen moeten gebruikers op zoek naar alternatieve oplossingen of deze modules zelf opnieuw laten ontwikkelen om dezelfde functionaliteit te bereiken.

Het is belangrijk om tijdens het migratieproces aandacht te besteden aan de compatibiliteit van modules om ervoor te zorgen dat de nieuwe website volledig functioneel blijft.

Nu is het moment om te migreren. Het migratieproces vraagt planning en tijd, dus ga ervoor.

Er zijn een aantal gevolgen van het uitstellen van een migratie van Drupal 7 naar Drupal 9:

 • Beveiligingsrisico's: Drupal 7 is niet meer beveiligd nadat de ondersteuning stopt. Dit betekent dat je website kwetsbaar is voor cyberaanvallen en hacking.
 • Technische uitdagingen: Als je niet migreert, zullen je websites technisch verouderen en zal het steeds moeilijker worden om ze te onderhouden en te upgraden.
 • Mogelijk verlies van functionaliteit: Sommige modules en functies van Drupal 7 kunnen niet langer werken als gevolg van verouderde technologie.
 • Slechte gebruikerservaring: Oude websites zijn vaak trager en gebruikersvriendelijker. Dit kan leiden tot een slechte gebruikerservaring en een verminderde conversie.
 • Lagere zoekmachine ranking: Oude websites presteren vaak slechter in zoekmachines, wat kan leiden tot een lagere zoekmachine ranking en dus minder verkeer naar je website.

Migreer daarom tijdig naar Drupal 9 om te profiteren van de nieuwste technologieën, verbeterde beveiliging en een betere gebruikerservaring.

Behoud je zoekmachine ranking na je migratie

Om de zoekmachine ranking tijdens een migratie van Drupal 7 of 8 naar Drupal 9 te behouden, is het belangrijk om de volgende stappen te volgen:

 1. Redirects instellen: Stel correcte redirects in zodat de URL's van de oude website naar de nieuwe website worden doorverwezen. Dit zorgt voor een soepele overgang en voorkomt dat zoekmachines je oude pagina's als afzonderlijke pagina's behandelen.
 2. Content behouden: Zorg ervoor dat je inhoud tijdens de migratie niet verloren gaat. Kopieer de inhoud van je oude website naar de nieuwe en zorg ervoor dat de URL-structuur hetzelfde blijft.
 3. Interne linking en meta-data behouden: Zorg ervoor dat je interne linking en meta-data, zoals titels, beschrijvingen en zoekwoorden, tijdens de migratie intact blijven.
 4. Sitemap instellen: Stel een sitemap in zodat zoekmachines de pagina's op je nieuwe website gemakkelijker kunnen vinden.
 5. Monitoring: Monitor je zoekmachine ranking tijdens en na de migratie en maak eventuele aanpassingen waar nodig.

Door deze stappen te volgen, kan je jouw zoekmachine ranking tijdens en na een migratie van Drupal 7 of 8 naar Drupal 9 behouden.

Conclusie:

Met deze 5 stappen kun je gerust aan de slag met het migratieproces van Drupal 7 naar Drupal 9. Let er wel op dat niet alle Drupal 7-modules zijn gemigreerd naar Drupal 8 of 9, dus je zult misschien alternatieve oplossingen moeten vinden.

Maar door je voorbereiding en analyse grondig uit te voeren, kun je gerust zijn dat je website soepel en efficiënt naar Drupal 9 zal migreren.

En onthoud, het is nooit te laat om te migreren - de EOL van Drupal 7 is immers pas op 1 november 2023. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het migratieproces!

Tijd voor actie

Het is nu hét moment om een Drupal-migratie uit te voeren. Drupal 7 is EOL en Drupal 8 zal binnenkort EOL zijn, dus het is belangrijk om snel te handelen om beveiligingsrisico's te vermijden.

Het migratieproces van Drupal 7 naar Drupal 9 is een uitdaging en vraagt ​​planning en de nodige tijd om het goed te doen. Het is belangrijk om een migratietijdpad op te stellen en de benodigde middelen en hulpmiddelen te identificeren om ervoor te zorgen dat de migratie soepel verloopt.

Het is verstandig om professionele hulp in te schakelen om te waarborgen dat de migratie goed wordt uitgevoerd en om ervoor te zorgen dat de nieuwe Drupal 9-installatie stabiel en veilig is.

Dus, als je website nog steeds op Drupal 7 of 8 draait, is nu het moment om te overwegen om te migreren naar Drupal 9.

Daarom nodigen wij jou graag uit om contact met ons op te nemen.

Wij beschikken over de kennis en ervaring die nodig is om een soepele migratie van Drupal 7 naar Drupal 9 te garanderen.

Laat je website niet verouderen, maar maak gebruik van de nieuwste technologieën en beveiligingsupdates die Drupal 9 te bieden heeft. Neem gerust contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden voor je migratie.