Image
Drupal: veel gestelde vragen (FAQ)

Hoe wordt inhoud gepubliceerd op je Drupal website?

Image
Drupal: veel gestelde vragen (FAQ)

De standaard statussen bij content publicatie in Drupal zijn "Niet gepubliceerd" en "Gepubliceerd". Dat is nogal beperkt, maar er is een oplossing.

  • "Niet gepubliceerd" betekent dat de content nog niet beschikbaar is voor publieke weergave op de website.
  • "Gepubliceerd" betekent dat de content zichtbaar is voor bezoekers op de website.

Deze standaard statussen kunnen uitgebreid worden met de Drupal Workflows module. Hierdoor kun je bijvoorbeeld meer fasen toevoegen aan het proces van content publicatie, zoals "Concept", "Review", "Goedkeuring", enzovoort.

Q: Wat is de Drupal Workflows module?

A: De Drupal Workflows module is een uitbreiding op Drupal, het populair open-source content management systeem. Het regelt de manier waarop content door de verschillende fases van een workflow wordt geleid. Dit betekent dat je meer controle krijgt over hoe je content wordt gepubliceerd.

Q: Waarom is de Drupal Workflows module interessant voor marketeers?

A: Als marketeer heb je het druk met het creëren en publiceren van content. De Drupal Workflows module maakt het proces van content publicatie eenvoudiger en efficiënter. Het stelt je in staat om content op een gestructureerde manier door verschillende fases te leiden voordat het gepubliceerd wordt. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat je content altijd op de juiste manier gepresenteerd wordt.

Q: Hoe regelt de Drupal Workflows module de verschillende fasen van de workflow?

A: Je kunt in de Drupal Workflows module verschillende workflows aanmaken. Iedere workflow bevat de verschillende fasen die content moet doorlopen voordat het gepubliceerd wordt. Bijvoorbeeld, een workflow kan bestaan uit de fasen "concept", "review", "goedkeuring" en "publicatie". Je kunt dan specifieke gebruikers toewijzen aan elke fase, zodat zij verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van specifieke taken, zoals het reviewen of goedkeuren van content.

Q: Kan ik de Drupal Workflows module ook gebruiken voor andere doeleinden dan content publicatie?

A: Ja, je kunt de Drupal Workflows module ook gebruiken voor andere doeleinden waarbij je wilt regelen hoe iets door verschillende fasen gaat. Bijvoorbeeld, als je een online formulier hebt dat ingevuld moet worden, kun je de workflows module gebruiken om het formulier door verschillende fasen te laten gaan voordat de gegevens opgeslagen worden.

Q: Is de Drupal Workflows module gemakkelijk te gebruiken?

A: Ja, de Drupal Workflows module is gemakkelijk te gebruiken. Je hoeft geen technische kennis te hebben om de module te configureren en te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt, is enige kennis van Drupal en de manier waarop workflows in je organisatie geregeld moeten worden.

We schreven hierover een blog artikel: