Image
Drupal: veel gestelde vragen (FAQ)

Wat is het verschil tussen een Drupal upgrade en Drupal migratie?

Image
Drupal: veel gestelde vragen (FAQ)

Een Drupal upgrade en Drupal migratie zijn twee verschillende processen, hoewel ze soms door elkaar worden gebruikt. Het belangrijkste verschil tussen een upgrade en een migratie is de versie van Drupal waar je vandaan komt en waar je naartoe gaat.

Een Drupal upgrade:

is het proces van het bijwerken van een Drupal-website naar een nieuwere versie binnen dezelfde Drupal-lijn, bijvoorbeeld van Drupal 8.7 naar Drupal 8.9.

Een upgrade zorgt ervoor dat je de nieuwste functies en beveiligingsupdates hebt, en het kan relatief eenvoudig zijn als je binnen dezelfde Drupal-lijn blijft.

Een Drupal migratie:

is het proces van het verplaatsen van een Drupal-website:

  • van de ene versie van Drupal naar een andere.
  • of van een ander contentmanagementsysteem naar Drupal.

Een migratie is vaak complexer dan een upgrade omdat er mogelijk veranderingen in de databasestructuur en inhoudsopmaak zijn tussen de verschillende versies van Drupal of tussen verschillende contentmanagementsystemen.

Bij een migratie moet je ook rekening houden met het overzetten van modules, thema's en andere functionaliteit. Sommige modules en functies zullen mogelijks opnieuw geprogrammeerd moeten worden.

Kortom, een upgrade is het bijwerken van een Drupal-website binnen dezelfde Drupal-lijn, terwijl een migratie het verplaatsen van een website van de ene Drupal-lijn naar de andere of van een ander CMS (zoals WordPress) naar Drupal is. Het is belangrijk om het verschil tussen deze twee processen te begrijpen, omdat elk een ander niveau van complexiteit en expertise vereist om succesvol te zijn.