Image
Drupal Kennisdatabank

Module

Modules: vele open-source CMS systemen zijn modulair opgebouwd. Dit betekent dat je bij installatie van het CMS systeem een aantal basis functies ter beschikking hebt om je website of webshop op te starten.

Wanneer dit CMS systeem modulair is opgebouwd kunnen programmeurs extra functies ontwikkelen om je website of website verder uit te breiden met nieuwe functies. Wanneer een ontwikkelaar dergelijke functionaliteit heeft geprogrammeerd wordt dit vaak in de vorm van een module afgewerkt.

Een module maakt het voor minder technische personen (webdesigners of front-end ontwikkelaars) mogelijk om extra functionaliteit in hun website te implementeren op een eenvoudige manier. De website bouwer heeft niet al te veel technische bagage nodig om deze module te installeren.

De meeste open-source CMS systemen (Drupal of WordPress bijvoorbeeld) beschikken over een grote community met ontwikkelaars die gratis modules aanbieden.

Een modulair systeem heeft dus vele voordelen. Het biedt vele extra functies aan. Het is goedkoper omdat de nieuwe functies niet meer op maat ontwikkeld moeten worden.