Image
Drupal Kennisdatabank

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Image
Drupal Kennisdatabank

Zoekmachineoptimalisatie: afkomstig van de Engelse term "Search Engine Optimization" of kortweg SEO. Algemeen gesproken gaat dit over het hoog laten scoren van een webpagina in de organische zoekresultaten van een zoekmachine zoals Google of Bing.

De populariteit van de zoekterm 'zoekmachineoptimalisatie' is ontstaan omdat deze optimalisatie effect heeft op de rangorde van een bepaalde webpagina. Dit op een bepaald zoekwoord of een combinatie van enkele zoekwoorden in de zoekresultaten van een zoekmachine. Dit zijn de zogenaamde 'organische resultaten' en zijn gratis. Deze vormen uiteraard een interessant alternatief voor betalende advertenties, ook wel zoekmachineadverteren (SEA).

Algemeen gesproken zijn er drie optimalisaties mogelijk

  1. Technische optimalisatie: broncode, snelheid, grootte afbeeldingen, enzovoorts.
  2. On-page optimalisatie: inhoud van je website, titels, navigatie, structuur van je website, enzovoorts.
  3. Off-page optimalisatie: links naar je webpagina's, verwijzingen, social media, reacties, enzovoorts.

Met zoekmachine optimalisatie gaan we jouw website of webshop optimaliseren om op specifieke zoekwoorden zo goed mogelijk gevonden te worden. Dit realiseren we door op een natuurlijke manier interessante inhoud te genereren die dan met de juiste zoekwoordcombinaties in een zoekdienst wordt weergegeven. Een belangrijk verschil met SEA (betaald adverteren) is dat SEO wordt bekeken op lange termijn om zo goede resultaten te behalen voor jouw producten of diensten.