Website laten maken

Tips en advies

Website laten maken? Kostprijs, tips en gratis offerte.

Kostprijs website laten maken? Hoe meer inzicht je geeft in je merkstrategie en je content strategie hoe beter wij je kunnen begeleiden bij een website laten maken. Hoe duidelijker jij kan formuleren wat het uiteindelijke doel is van je nieuwe website, hoe gerichter wij kunnen helpen bij het opstellen van een algemeen raamwerk. De prijs om een website te laten maken varieert. Er zijn verschillende prijzen mogelijk bij het maken van je website.

De kostprijs van een website hangt in grote mate af van bovenstaande ideeën. Het spreekt voor zich dat een complex design meer tijd vergt. Het is duidelijk dat maatwerk – programmatie modules – veel meer tijd in beslag neemt.

Al deze elementen bepalen de uiteindelijke kostprijs. Maar door ons goed te informeren kunnen wij opzoek gaan naar het geschikte CMS systeem, bestaande modules en misschien zelf een bestaande template als basis voor je website. Kies steeds voor een aanpak die professioneel is.

Wees ook transparant in het budget die jullie voor ogen hebben. Het is beter om een voorstel uit te werken op maat van jullie budget. Uiteindelijk is het de bedoeling om samen tot een concreet voorstel te komen. Doe je dat niet dan loop je het risico een offerte te ontvangen die ver weg staat van wat jij in gedachten had. Het gevolg is dat je de oefening opnieuw moet doen. Dat zorgt voor tijdsverlies. Tenzij je héél goed weet wat je nodig hebt en je hebt dit ook zeer goed op papier uitgewerkt kan er een juiste raming opgesteld worden.

Een nieuwe website laten maken door Simply Fabulous? Contacteer ons vrijblijvend. Vraag gratis jouw offerte voor het maken van je website. We geven ook advies.

Wat maakt een website succesvol?

Website laten maken, het vergt een brede waaier aan vaardigheden. Een overzicht van de belangrijkste elementen waarover moet nagedacht worden bij het maken van een website kan je in volgend artikel lezen. Ontdek ook wat bepalend is voor de kostprijs van je website. Leer welk stappenplan Simply Fabulous hanteert om van jouw website een succes te maken.

 

Website laten maken: merkstrategie

Merkstrategie en positionering:
Bedenk een plan dat een duidelijke visie geeft over de manier waarop jouw merk aandacht moet krijgen. Kenmerken, voordelen, betrokkenheid, uitstraling enzovoorts. 
Positionering geeft weer hoe jouw merk zich verhoudt tot de concurrentie binnen jouw doelgroep.

 

Website laten maken: content strategie

Content strategie:
Hoe jij je content strategie opbouwt zal afhangen van wat je klant vraagt, de sector waarin je werkt en de tijd die je kan spenderen aan je strategie. Achtergrondonderzoek, doelstellingen, bestaande inhoud, onbesproken inhoud, concurrentie, enzovoorts. Hoe je website zich op organische manier zal positioneren in de SERP’s is hier sterk afhankelijk van. Daarom dat een goede content strategie cruciaal is voor het slagen van je website.

 

Website laten maken: copywriting

Copywriting:
Ben je zelf niet zo goed ter taal en heb je wat budget. Schakel dan zeker een copywriter in. Een copywriter schrijft vlotte en wervende teksten voor je website die je conversies verhogen. Het leest immers vlot.

 

Website laten maken: user experience

User Experience (UX)
Het algemeen gebruiksgemak van je website speelt een cruciale rol bij een website laten maken. Een goede UX zorgt ervoor dat je bezoekers snel informatie vinden. Ze beleven een leuke surfervaring op je website. En ze houden een algemeen positief gevoel over aan het bezoek op je website. Dit is heel belangrijk om meer conversies te genereren.

 

Website laten maken: grafisch design

Grafisch design
Grafisch design of vormgeving van je website is een manier om de inhoud op je website op een aangename manier weer te geven. Het geeft je merk een identiteit. Een uitstraling. Hoe wil jij dat mensen jouw bedrijf onthouden. Kleur, lettertype, vormgeving, structuur enzovoorts zorgen voor een algemene goede indruk van je bedrijf. Dit is zeer belangrijk bij een website laten maken om vertrouwen en betrokkenheid te verwerven. Het zal je ook méér conversies opleveren.

 

Website laten maken: HTML/CSS/JS

Front-end (HTML/CSS/JS)
De technische uitvoering van een website laten maken is belangrijk. Een goed functionerende front-end zonder technische fouten zorgt voor een betere rangorde in de SERP’s. Zoekmachines houden niet van slecht opgemaakte webpagina’s of webpagina’s met Javascript fouten. Ook is het belangrijk dat je website is getest in verschillende browsers zodat je CSS correct wordt weergegeven in alle browserversies.

 

Website laten maken: CMS systeem

Keuze van het CMS systeem
Bepaal vooraf want voor jou belangrijk is. Wat wil je met je nieuwe website doen? En wie moet de website verder actualiseren met nieuwe inhoud? Wat heb je nodig? Een blog, web shop, productcatalogus, videoblog, fotogalerij enzovoorts. Al deze elementen bepalen mee welk CMS systeem voor jou het meest geschikt is. Hoe goed kan jij overweg met computers? Met een beperkte kennis kan je beter opteren voor een eenvoudig CMS met niet al te veel mogelijkheden.

Lees meer over welk CMS systeem je best kiest.

 

Website laten maken: webhosting

Keuze van je webhosting
Ook de keuze van de juiste webhosting is belangrijk. Het je webhosting een betrouwbare reputatie. Worden er voldoende backups gemaakt. Hoe zit het met de veiligheid van de server. En zeker niet te vergeten: snelheid. Er is geen enkele zoekmachine of bezoeker van je website gebaad bij een trage server. Je stelt het geduld van je bezoeker op de proef met een mogelijk gemiste conversie tot gevolg. Zorg bijvoorbeeld ook voor een beveiligd certificaat voor je website (https://).

 

Tenzij je beschikt over riante budgetten is het niet mogelijk om voor elk van deze specifieke kennisgebieden een expert aan te stellen. Daarom kan het interessant zijn om na te gaan welke expertise je al binnen je bedrijf ter beschikking hebt. Dit zal je helpen bij je website laten maken.

Wat is het stappenplan bij een website laten maken?

Bij een website laten maken hoort uiteraard een degelijke planning en een stappenplan voor uitvoering. Het is voor jou interessant en transparant om te weten welke grote stappen wij hanteren bij de bouw van je website. Zo is het belangrijk om duidelijk te weten wat we precies nodig hebben om verder te kunnen met de volgende stap.

Ook is het voor jullie belangrijk om te weten wanneer bepaalde wijzigingen niet meer aangebracht kunnen worden. Tenzij mits vertraging van de te behalen deadline of mist het verhogen van het budget. Sommige wijzigingen vergen nu eenmaal veel werk nadien.

Lees meer details over onze werkwijze en stappenplan

Mobiel vs Desktop

Vergeet niet hoe ontzettend belangrijk het vandaag is om met je website mobiele bezoekers te bereiken. Je website beschikt best over een responsive webdesign dat speciaal is ontwikkeld om perfect op mobiele toestellen te worden weergegeven.

Contacteer ons vrijblijvend

Ben jij opzoek naar een webdesign bureau? Een website laten maken voor je bedrijf? Contacteer ons vrijblijvend voor een gratis offerte en advies. Wij zijn er voor jou te helpen en dat doen we graag.

Extra informatie over de volgende terminologieën